Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Güneşten Sararmış Kumral Saçlar  (Okunma Sayısı 395 defa)
Tuna Denizer
Yazar
**

« : Şubat 05, 2010, 08:06:34 ÖS »

Daha önce söyledim mi hakim bey, onu nerde görsem tanırım. Evet evet bundan eminim. Kokusu bile aklımda. Ezilmiş leylak kokusu...
Otobüs o gün tıklım tıklımdı. Güç bela oturacak bir yer buldum. Tam karşımdaki koltukta oldu herşey. Ah nerden bilebilirdim, böyle güzel bir kızın?  Kız diyorum hakim bey, tam bir kızdı karşımdaki çünkü. O boy pos, o endam! Vallahi kısacık boyumdan utanmadım desem yalan olur. Koltukların arasındaki boşluk öyle dar ki. Upuzun bacakları nerdeyse dizlerimin arasında. İstesem biraz öteye kayabilirdim, bilerek kaymadım.. Ne yani hakim bey, o bir kız olarak sere serpe otururken, ben bir erkek olarak...
Herşeyi hatırlıyorum, hakim bey herşeyi... Giydiği saten elbiseyi bile. Bal rengiydi. Hareli bal rengi. Öyle yapışmıştı ki üstüne, vücudunun en ince kıvrımlarını bile görebiliyordum. Göğsüne kadar açık yakasına gelince, tam insanın kafasını karıştıracak şekilde. Görünen kısımlardan  görünmeyenleri çıkarabilene aşk olsun.
Bacak bacak üstüne attığı zamanlardan söz ettim mi? Ayrıca iki de bir bacağını değiştirmesinden. Eğer biraz kılık kıyafetime, tipime güvensem sırf benim için yapıyor   diyeceğim ama, ne gezer ben de öyle bir hal. Bir kere çok zayıfım. Hatta çekinmeyin gözlerinizden anlıyorum, sıska da diyebilirsiniz, sıska bodur horoz. Omuzlarım öyle dar ki kafam ortasında kocaman kalıyor. Dahası var. Boynum ince olduğundan testesteron fazlalığından diye böbürlendiğim saçsız başım bir değneğe takılmış gibi. Ne duruyor sunuz, bana korkuluk desenize!
Neyse beni geçelim ne diyorduk, bacaklar... Hiç üşenmiyor beş dakikada bir üsteki bacağı alta alıyor alttaki bacağı üste. Sizin için “bunun ne önemi var,” demek kolay hakim bey. Çünkü siz, ne o bacak  değiştirmelerdeki eteğin yukarı sıyrılışını, ne de değiştirilen bacakların arkasındaki pembeye çalar uçucu rengi gördünüz.  Şimdi anlıyorsunuz değil mi benim halimi?  Elbise demişken, onu neden bana bakarak iki de bir aşağı çekiştirdiğini bir türlü anlamadım. Hem elbise bir  milim uzamıyordu hem de benim, elbisenin boyuyla bir problemim yoktu...
Söyledim ya hakim bey tanrı onu yaratırken herşeyi düşünmüş. O da farkında bunun. bir çalım bir kurum. Saçını  geriye atışı bile başka türlü. Sol elini yavaşça yukarı doğru hareket ettirip, güneşten rengi açılmış, dalgalı kumral saçlarını öyle bir geriye atışı var ki... İşte tam o anda yüzünün her tarafını görebiliyordum. En çok da çıkık elmacık kemiklerini. Vallahi hakim bey bana sorarsanız o kemikler dağıtıyordu yüzün her tarafına güzelliği. Nasıl mı? Gözlerini öyle uzak ve derin yapıyordu ki, erişilmez birşey. Eğer beni cesaretlendirecek bir bakışı ya da gülüşü olsaydı dakikalarca gözümü ayırmadan o sonsuz karanlığa bakabilirdim... Ama ne gezer, burnu öyle havadaydı ki... Burnu mu dedim hakim bey, öyle mecazen falan değil o gerçekten havadaydı. Hatta üzerindeki küçük kemere rağmen...
Benim burnum da kemerli... Bahsetmesem daha iyi. Tepesinden kocaman bir kemik fırlamış gibi duruyor suratımın ortasında. Uzunluğu da yabana atılmaz hani. Nerdeyse dudaklarıma değiyor. Oldu bitti sevmedim burnumu. Tabii bunda annemin payı yok değil. Beni her azarlamasında “kertme burunlu oğlan” demeseydi belki daha barışık olurdum onunla. Bundan iki ay önce “bir bıyık  durumu biraz kurtarabilir,” dedim, işte görüyorsunuz hakim bey bıyıklı halimi! Komik değil mi? Ağzıma doğru inen sarı sarı bir kaç tüy! Düşünüyorum da benim de herşeyimi uyumlu yaratmış tanrı. Şimdi akları sararmış bu firlak gözlerle, koca kemerli bu buruna kaytan bıyık mı olacaktı yani? Çirkinlik de güzellik kadar uyumlu olmalı değil mi hakim bey?
Beni geçelim mi? Haklısınız. Nerden bana geldik ki? Ne diyorduk, hatırlıyanınız var mı? Yolculukta oldu herşey. Onun, bedeni otobüste, aklı kimbilir nerde yolumuza devam ederken... Yanındaki koltuk boşalmasaydı ve o yakışıklı adam “gerçi şimdi adamın yakışıklılığı bir işe yaramıyor ama” yanına oturmasaydı, uzun bacakları dizlerime dokuna dokuna ineceği durağa kadar gidebilirdik onunla.
Adamın kızı keşfetmesi bir saniye bile sürmedi hakim bey. Boyuna posuna kaşına gözüne güveniyor ya, hemen harekete geçti. Ben zaten o sahneye çıktığı an terkettim oyunu...
İşte böyle başladı herşey. Önce kıza doğru yaklaştı. “Kız bu,” dedim. “Ne de olsa çekinecek biraz geriye doğru kayacak.” Ne gezer. Yerinden bile kıprdamadı. Sadece adama baktı! “Öfkeli miydi,” diye sorarsanız onu anlayamadım. Öfkeden farklıydı. Neyse adam bir bakışla durur mu? Bana bile aldırdığı yok. Gittikçe kıza sokuluyor. Kız tepkisiz. Bir an hoşuna gittiğini bile düşündüm. Adamın eli durmuyor. Kızın bacaklarına doğru uzanıyor. Kıza bakıyorum hala kıpırtısız. “Pes doğrusu,” diyorum hakim bey “pes vallahi, böyle ulu orta! Fakat suç kızda, ağzını açıp bir kelime etmiyor ki...”
Neyse hakim bey uzatmayalım adam işi ilerlettikçe ilerletti. En son gördüğümde elini kızın eteğinin altına doğru götürüyordu. İşte hakim bey ne olduysa o anda oldu. Adam ateşe değmiş gibi çekti elini eteğinin altından. Kız adamı bileğinden yakaladı. Aynı anda neresinden çıkardığını anlamadığım bir bıçak gördüm elinde. Ben olduğum yerde sindim... Adam kızın elini tutacak oldu ama nafile. “Sizi aşağıklar,” diyordu bir erkek sesi, bıçağı peşpeşe saplarken yakışıklı adamın karnına. “Sizi sürüngenler, hepiniz geberin!” Adam gözleri faltaşı gibi açılmış olduğu yere yığılırken, işte hakim bey şu gördüğünüz peruk düştü kucağıma. Güneşte rengi açılmış, dalga dalga saçlı, kumral peruk.
Daha önce söyledim mi hakim bey,  onu  nerde görsem tanırım.  Kokusunu bile aklımda.  Ezilmiş leylak kokusuydu...

havina
Site Yazarı
Forum Yazarı

« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2010, 11:19:54 ÖS »

Sevgili Tuna, az önce bir otobüsteydim, halk otobüsüydü galiba. Burnu dudağına kadar inen delikanlının yanında duruyordum. Benim farkıma varamamıştı, öylesine meşguldü ki görüntülerle. Safça bir delikanlıydı herhalde, çünkü bayanlar sonradan edinilen kimliği tanımakta daha maharetli zannedersem.
Hâkim Bey, sahi kim suçlu şimdi? Bıçaklanan mı, bıçaklayan mı, kendine birazcık güveni olunca o yakışıklının yerinde olmasına hiçbir engeli olmayan saçsız delikanlı mı?
Neyse sevgili Tuna otobüs oldukça doluydu ve bu halde ayakta kalmak büyük işkenceydi fakat o otobüsün içine davet edilenlerden biri olduğum için teşekkür ederim.

Hayatın sırrı sızıda saklı.
monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2010, 02:31:13 ÖÖ »

Esasında hikayenizin adından daha farklı bir hikaye beklerken kel görününce şaşırdım:)

peruk düştü kel göründü:)) hakim bey ne yapsın şimdi:))
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2010, 02:33:20 ÖÖ Gönderen: monaroza34 » Logged

"zambaklar en ıssız yerlerde açar,
ve vardır her vahşi çiçekte gurur."
Tuna Denizer
Yazar
**

« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2010, 11:04:46 ÖS »

sevgili havina, demek sen de aynı otobüsteydin öyle mi? hiç farketmedim inan. "herşeyi anlamıştım" diyorsun. buna şaşırmadım doğrusu, o kadar dikkatli, o kadar ayrıntıcısın ki...
ne dersin sevgili havina birlikte bir yolculuğa daha çıkalım mı? şöyle seninle,"yedinci istasyonda inme üşürsün"e doğru gidelim. orada da herşeyi benden önce keşfedersen havlu atıyorum efendim:)
sevgilerimle...
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2010, 08:47:10 ÖÖ Gönderen: zeynep tuna » Logged
havina
Site Yazarı
Forum Yazarı

« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2010, 08:48:40 ÖS »

Ne demek sevgili Tunacığım, ne demek havlu atmak, sakın öyle bir şey yapma olur mu, biz havlu atabileceğin melekelere sahip değiliz  çünkü...
 Sen bizi davet ettin bu otobüse, ben de takıldım peşine. Her şeyi anlamak meselesine gelince senin resmettiğin manzaranın netliği sayesinde oldu bunlar, yoksa "hiss-i kablel vukû" falan değil inan.
Elbette ki seninle bir yolculuğa değil, bir çok yolculuğa çıkmak isterim, kendimde olduğum, bütün dikkatimin ve ayrıntılıcılığımın yerinde olduğu bir anda bu yolculuğa çıkarız inşallah...biz yolcuyuz zaten, yola çıkalım. Senden önce keşfetmek mümkün olabilir mi bilmiyorum ki? Sen zaten keşfettiklerini sunmuyor musun bize bu yolculuklarla? Ellerine sağlık, kolay gelsin Tuna Denizer sevgilerimle...

Hayatın sırrı sızıda saklı.
Tuna Denizer
Yazar
**

« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2010, 10:11:48 ÖS »

sevgili monaroza, dediğinz gibi şapka düştü kel göründü. zavalı adam ne yapsın şimdi...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: