Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mektubunuz Vaaaar!  (Okunma Sayısı 3394 defa)
monaroza34
Forum Yazarı

« : Ocak 13, 2010, 02:16:34 ÖS »

Eskiden sokaktan postacı geçerdi , şarkılarımız olurdu yol boyu postacının arkasında biliriz ki ilkokul şarkısıdır ve hepimiz severek öğrenmişizdir..
kim istemezki   zarf içinde kendine ait söylenmiş bir kaç cümleyi okumak ..hele de  edebiyatla , yazıyla haşir neşir olan birinin dostudur mektup.Artık herşey eskide kaldı..kartpostallar bile eposta yoluyla yapılır oldu.
Nicedir kimse kimseye mektup yazmaz oldu,kartpostal yollamaz oldu.
diyorum ki burada birbirmize kısacık da olsa mektuplar yazsak?

Sevgili serinselvi,
Serinlikle gelmiştin ruhuma .Ne iyi etmişim de seni tanımışım.O gün bugündür esinti kaynağım oldun;bir gayret içerisindeyim.Efsunlandım sanki.Heyecanım sevincim oldun. Sanki okumasam kaçıp gidecekti .Edebiyatın tadı yazabilmenin hazzıyla bir güzel anlar senle olmak. Eminim burada seninle olan arkadaşlarımız da aynı düşüncededir.
Yazıların gözbebeğime değiyor ben satırlar  arasından kaybolurken . Sanma ki bu bir veda bekle beni.Seveceğim "Seni."
Hoşçakal.

Monaroza

Not;senin için küçük bir hediyem var kabul eder misin?

* Serinselviye.jpg (17.33 KB, 300x334 - Görüntüleme: 70 kez.)

* bir demet papatya.jpg (2.12 KB, 82x111 - Görüntüleme: 338 kez.)
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2010, 02:57:02 ÖS Gönderen: monaroza34 » Logged

"zambaklar en ıssız yerlerde açar,
ve vardır her vahşi çiçekte gurur."
monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2010, 02:03:15 ÖÖ »

Öylemii:))
gönlümden geçeni kalemim daha iyi biliyor Gülümseme) bu yanlışlık umarım sizi rahatsız etmemiştir.
Nazmiye hanım,cevabınız beni çok mutlu etti ayrıca cevap hakkınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.

giraysibel
Administrator
Köşe Yazarı

« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2010, 12:16:39 ÖÖ »

senede bir gün

gönlümde açmadan solan bir gülsün
her zaman gamlıyım her zaman üzgün
beklerim yolunu aylar boyunca
yeter ki gel bana senede bir gün
ağarsın saçlarım
adını anmaktan yansın dudağım
bu aşka canımı adayacağım
yeter ki gel bana senede bir gün

Göz kırpan
« Son Düzenleme: Ocak 18, 2010, 07:10:36 ÖÖ Gönderen: nazmiye denizer » Logged
monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2010, 08:07:59 ÖS »

bana bir mektup gelecekti arkadaşlar haberiniz var mı ? gözüm yollarda kaldı.sen gelmez oldun?Üzgün((

monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2010, 11:59:46 ÖS »

Gülümseme) ay aman allahım .. bu inceliği farkedemedim beeen Üzgün üstelik  de ne çok üzüldüm bilemezsiniz.. mektubu beğenememek  hele hele yetersiz görmek ne demek  hiç olur mu öyle şey.
o kadar hisli bir mektup ki niçin  niçin diye dönüp dururken, mektupki efkarı yaşıyordum bende .
çok teşekkür ederim sevgili gamzeli, nazmiye hanım siz de beni uyandığınız içinsize de çook  teşekkür ederim.

monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2010, 02:33:29 ÖÖ »

sevgili gamzeli sizin yazdığınız mektubun içerinin farkındayım.Gülümseme)  bende mektup bekledğimim için oradaki heyecana benzer bir heyecan vardı o anlamda söyledim Gülümseme nazmiye hanım bu konuya  cevap verdiğiniz için söyledi. sizin adınıza bir mektup var dediği için ben de farkedemedim diye hayıflandım yoksa yanlış analşılmasın da :)serinselvinin yazısını burada göremedim henüz .

monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2010, 04:25:29 ÖS »

eyvah eyvahh..Gülümseme))

monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2010, 03:07:06 ÖÖ »

Sevgili Gamzeli...
Önce ellerim üşüdü..Sonra yüreğim üşüdü..
Üşüdü penceremin önündeki kumru .Onun bakışlarından yazmayı ne çok istemiştim kaç gündür uğradığı yok.
Yazarken parmaklarım titriyor..
onu çok merak ediyorum.
Biliyormusun şu sıralar çok elektirik gidiyor ve aramıza mesafeler de üşüyor .. Ben üşüdükçe korkuyorum.
Geçenlerde yolum düştü sahilin tepelerine .. Martılar şehre akın etmiş serin bir havada
Az daha omuzlarıma konacaktılar.. Seslendim onlara;benim sayfalarımdan mı kaçıp geldiniz buraya ..Daha bir aşka gelip havalanıp durdular gökyüzünde görsen o kadar neşelilerdi ki; sanki bir muştu verir gibi senin görmediğim ama neşeli hayalin canlandı gözümde .Orada benimle olmalıydın . Eminim çok keyif alırdın.Sahi sen hiç martıyla konuştun mu ?
Meğer bu şehrin en güzel hikayesi martıların köşesinde saklıymış.Her gelip geçen kulağına bir söylermiş.Ben seni anlattım geçen gün işte .O kadar hoş bir yüzü vardı ki .. Dinledi beni dostane ..
Zemheri karanlıktı zaman nasıl da çabuk geçivermişti.. Yağmur hala düşüyordu toprağa ama ben mutluydum.İçim rahattı.
Ellerinde küçük simit parçalarını savururken göğe doğru  bir kadın aslında içindekileri de saklı tutsun istermiş.Deniz yutarmış bütün sırrı martıdan önce oysa ;martı bilirmiş ki gönlü geniştir denizin ,acıyı bastırırmış bağrına.
Lütfundandır bu onun bilirmiş martı.
İ.şte böyle gamzeli martının neden denzini çok sevdiğini kaçıp gitse de başka kapısnın olmadığını o gün anladım.
                                                                              Şimdilik Hoşçakal..

Monaroza
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2010, 11:14:16 ÖS Gönderen: monaroza34 » Logged

semra topçu
Semra A.Topçu
Administrator
Yazar

« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2010, 02:33:29 ÖÖ »

Sevgili gamzeli, hayat kendi düzeneğini bir şekilde götürüyor:( cemil, iptal öyle mi! oysa ne cemiller bildik ki, kanatlarının altında ezilmişler... uçmaya meyli olana, kanat bahane demişler:) kim demiş? Ben uydurdum:)) Çok mu keskinim bu aralar... sanırım evet!
giraysibel
Administrator
Köşe Yazarı

« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2010, 10:44:35 ÖÖ »

Ah Gamzeli, sen ne yaptın böyle? Günün, gözümde gittikçe ağırlaşan işlerine başlamadan bana bir nefes olsun, güç kuvvet olsun diye oturmuştum halbuki serinselvi' nin başına.

"kanadın kırılmaya görsün birkez, bir çırpıda yazgını belirliyor çevrendekiler"

“Ne son ama," dedim, "bir yanılgıyla ölmek"

Bu cümleleri okumuşken ve bir martının yazgısında yanılgılarla -bırak ölmeyi koca bir yaşam süren- insan halleri zihnimde tamtamlarını çalarken bugün benden hayır gelir mi?
giraysibel
Administrator
Köşe Yazarı

« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2010, 10:00:17 ÖS »

Sevgili Zeynep,

Bugün sahilde saatlerce oturup kıyıya vuracak sandığı gözledim. Sakın; "O mektup Verdan' a yazılmıştı," diyerek kesme sözümü. Kırk yılın yazılarıyla dolu bir sandık en az Verdan kadar ilgilendirir beni de. Dediğim gibi saatlerce kıyıda bekledim. Sandığı denize nereden bırakmış olabileceğini düşündüm, acaba doğru yerde miydim? Sonra bütün hesapları bir kenara bıraktım, sandık kendisini gerçekten bekleyene ulaşacaktı elbette. Bugün değilse bile yarın. Evet, tahmin ettiğin gibi deniz kıyıya pek çok şey bıraktı ama hiçbiri benim beklediğim  değildi. Önemli değil.
Yarın tekrar gideceğim, öbür gün de.  Büyük kilitli siyah sandık. Deniz de bilir neyi alıp neyi almayacağını. Hayır, beklemek beni ne sıkacak ne de yoracak. Büyük kilitli siyah sandığı beklerken düşüneceğim o kadar çok şey var ki. En çok da yazarların, arkadaşlarına yaksınlar diye verdiği ve bugün bizim hayranlıkla okuduğumuz metinler, onları ve o yazarlarla, o metinlere ne suyu ne de ateşi yaklaştıran arkadaşlarını düşüneceğim. Büyük kilitli siyah sandık.Üstünde vida, kuş, kalem işareti var. Vida kilidin altında, kalem kuşun ağzında. Eminim bir tek su damlası dahi girmemiş olacak sandığın içine.
monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2010, 03:22:38 ÖS »

sevgili gamzeli,mektubunu aldım, günlüğüme o günü not bile düştüm. Bilseydim hiç (...)söz eder miydim?
sevgiyle kal..

n.firuze
Yazar
**

« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2010, 03:05:27 ÖS »

Sevgili Gamzeli

Uzun zamandır buralarda göremiyorum seni, yazılarını özlediğimi belirtmeliyim. Umarım iyisindir. Ben çok iyim. Neden mi? Serinselvi de ilk hikâyemi paylaştım. Bunun benim için ne kadar önemli olduğunu anlatamam. Gamzeli epeydir gözüm yollarda kaldı. Dedim ya yazılarını özledim. Kış neredeyse bitmek üzere, kış boyunca bir kişi kar hikâyesi yazar mı diye bekledim en çok da senden bekledim nedense... (Gerçekten hikâyelerine bayılıyorum) O zaman yazamıyordum biliyorsun, bir seferberlik başlattım yazamayan arkadaşlar için. Gerçekten çok faydası oldu. Bir ödev verdiler ve üstesinden gelmeye çalıştım, aldım kalemi yazmaya çalıştım… Yazmaya çalışmak gerçekten çok acı. Yazmak ayrı, yazmaya çabalamak ayrı. Tıpkı kuşun uçamaması gibi. Sağ olsun tüm arkadaşlar beni destekledi. Orda senin çalışmanı göremedim. Nasıl bir yazı içerisindesin çok merak ediyorum. Yazını paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyorum...

Sevgiyle kal

n.firuze

"Kitap dediğin bir yolculuğun adıdır, içe dönük bir seyrüsefer; her roman bir aynadır aslında, sana seni gösteren." Elif Şafak
n.firuze
Yazar
**

« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2010, 10:41:35 ÖÖ »

Sevgili Gamzeli,

Mektubuma cevap verdiğini görünce heycanla okudum. Anlatmak istediklerini çok iyi anladım...
Gerçekten seni görmek çok güzel. Yoğun oluğunu biliyorum. Umarım kısa zamanda yine yazılarını
okuyabilirim. Şu aralar bende çok yoğunum. Yakında bir kursum başlayacak. Yine de serinselvide
olmaya çalışacağım. Görüşene dek sevgiyle kal.

n.firuze

"Kitap dediğin bir yolculuğun adıdır, içe dönük bir seyrüsefer; her roman bir aynadır aslında, sana seni gösteren." Elif Şafak
monaroza34
Forum Yazarı

« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2010, 07:40:03 ÖÖ »

Sevgili Gamzeli,

Ah bilsen neler oldu ..bilebilir misin ki bilemiyorum.. şuradan geçip giderken sesiin soluğun yetiyordu ? nerelerdesin ?ve biliyor musun ? çok uzun zaman oldu mektup almayalı?sahi nerdesin ?

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: