sehemeh
Yeni Üye
gldf sşls
|
 |
« : Aralık 11, 2010, 02:53:31 ÖS » |
|
Ben seni sevdim mi? Sevdim, kime ne Tuttum, ta içime oturttum seni Aldım, okşadım saçlarını, öptüm İçtim yudum yudum güzelliğini Ben seni sevdim mi? Sevdim elbette Bendeydi özlemlerin en korkuncu Çıldırırdım sen ne kadar uzaksan, Aşk değil, hiç doymayan bir şeydi bu Ben seni sevdim mi? Sevdim doğrusu Sevdikçe tamamlandım, bütünlendim Biri vardı ağlayan; gecelerce Biri vardı sana tutkun; o bendim Ben seni sevdim mi? Sevdim, en büyük En solmayan güller açtı içimde Ömrümü değerli kılan bir şeydin Sen benim bozbulanık gençliğimde Ben seni sevdim mi? Sevdim, öyle ya Bir çizgiye vardım seninle beraber Ve bir gün orada yitirdim seni Ben seni sevdim mi? Sevdim, Ya sen beni?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kibele
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2010, 03:04:17 ÖS » |
|
Sehemeh, paylaştığınız şiirlerin ortak noktası çok fazla kişisel olmaları.Yazdıklarımız kişisellikten ne kadar sıyrılır ve evrensel olana ne kadar yaklaşırsa o kadar edebi eser kıvamına gelir bence. Acılarımıza, sevinçlerimize, hayal kırıklıklarımıza, kısaca kendi yaşamımıza dışardan bir yabancı gözüyle bakabilmek bunları yazarken daha objektif olmamızı sağlayabilir sanırım. Böylece okuyan her kişinin tat alabileceği ve kendinden bir şeyler bulabileceği metinler üretmiş oluruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hanzala
Yazar

C:\Documents and Settings\user\Desktop
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2010, 03:23:00 ÖS » |
|
sevgili sehemeh, belki de kendinden yola çıkarak evrensele ulaşmaya çalışıyordur.
|
|
|
|
|
|
Çalıyorum kapınızı, teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler. Nazım Hikmet RAN
|
|
|
hanzala
Yazar

C:\Documents and Settings\user\Desktop
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2010, 03:25:01 ÖS » |
|
yol vardır, üzerinde güller rengi kan yol vardır, yapraklarda hazan.
|
|
|
|
|
|
Çalıyorum kapınızı, teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler. Nazım Hikmet RAN
|
|
|
sehemeh
Yeni Üye
gldf sşls
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2010, 03:27:23 ÖS » |
|
Sevgili Kibele! Yazılarınızdan anladığım kadarıyla sıkı bir edebiyat tutkunusunuz; kimbilir belki de edebiyatçısınız. Buraya kadar herşey güzel de yalnız tuhaf karşıladığım bir nokta var, bildiğim kadarıyla edebiyatçılar yol gösterirler ama siz bana yol göstereceğinize eleştirmeyi tercih etmişsiniz, her ne kadar uslubunuz yumuşak olsa da yine de eleştirmeden yol göstermeniz bence daha makul olur. Saygılarımla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kibele
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2010, 04:16:56 ÖS » |
|
Merhaba senemeh,
Yorumlarım size bir üst bakış gibi yansıdıysa kusura bakmayın. Herhangi bir okur olarak yazmıştım düşüncelerimi, yol gösterme değil ama öneri sayılabilecek bir şeyler de demiştim kendime göre. Aşk üzerine çok şey söylenmiş bugüne kadar, söylenebilecek yeni bir şey kalmıyor bu yüzden. Binlerce kez söylenmiş olanları, sanki bugüne dek hiç söylenmemişler gibi yazmayı denemek işe yarayabilir.
Saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sehemeh
Yeni Üye
gldf sşls
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2010, 04:43:55 ÖS » |
|
Söylediklerinizi deneyeceğim İnşaallah sevgili Kibele!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Molla Kassam
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2010, 05:37:42 ÖS » |
|
Sayın Sehemeh;
Yazar için eleştiri kimi zaman güzergah üzerindeki tabela gibidir. Elverir ki yazar bu tabelayı iyi okusun ve yönünü bulmak için bir işaret olarak kullansın.
İlk eleştiriye dönüp bir daha bakarsak şunları görebiliriz:
1-Çok kişisel yazılar iyi eserler değildir. 2-Yazdıklarımız kişisellikten ne kadar sıyrılır ve evrensel olana ne kadar yaklaşırsa o kadar edebi eser kıvamına gelir. 3-Acılarımıza, sevinçlerimize, hayal kırıklıklarımıza, kısaca kendi yaşamımıza dışardan bir yabancı gözüyle bakabilmek bunları yazarken daha objektif olmamızı sağlayabilir.
Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme Seni sigaya çeker bir Molla Kassam gelir...
|
|
|
|