Emre Küçükoğlu
Yeni Üye
|
 |
« : Mayıs 28, 2010, 11:02:50 ÖÖ » |
|
.
Sendeki Kalmak
"düşünden bir ur gibi geçtim" diyor şiirine başladığımda anımsadığım şarkı sorsan söyleyemem seni kaybettiğim gecede meteor yağmurlarına düşüş nedenimi
farkındayım kaçışlarının; ezberlenen bir hadiseden yola çıkarak keşke aşka varsam diyorum sendeki kalmak aşkı uzaklaştırıyor
herkesin saklandığı bir zaman var bendeki seni nerede bulacağım endişesi aldanır görünsem de bu mantık bana iyi gelmiyor
yaz, şiirine bulaştığım anı kesti göğsünden incecik kana pıhtılaşıyor sonumuzu emen duygularım
ben de "yalnızım
çünkü razıyım"
Emre Küçükoğlu
Tırnak içinde belirtilmiş şarkı : Kargo - Geçmek Süresi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semra topçu
Semra A.Topçu
Administrator
Yazar

|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2010, 12:55:52 ÖS » |
|
Emre, şiirinle gelmişsin, ne güzel sürpriz yaptın:)) Arada bunu yap lütfen. "sendeki kalmak aşkı uzaklaştırıyor" bu cümleyi bir okumada oturtamadım, sendeki kalmak, aşkı uzaklaştırıyor yapınca ya da "sendeki kalmak aşkı uzaklaştırıyor" yapınca anladım:))
"aldanır görünsem de bu mantık bana iyi gelmiyor" çok didaktik olmuş, şiirde sert duruyor bilirsin. Sanırım "mantık" var diye böyle. "Aldanır görünmek", ifadesinde de zaten gizli bir mantık olduğu anlaşılıyor, "bu mantık" denmese de olurmuş/du:)) "aldanır görünsem de bu bana iyi gelmiyor" sanki daha şiire oturdu.
"göğsünden incecik kana pıhtılaşıyor sonumuzu emen duygularım" burayı da yumuşatsan biraz sanki:))
final harika... ben de "yalnızım
çünkü razıyım" Sevdim şiiri, teşekkürler paylaşımına.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emre Küçükoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2010, 02:14:13 ÖS » |
|
"sendeki kalmak" ile "ezberlenmiş bir hadiseden yola çıkmak" arasında bir bağ var... devamında aşka vardırdığım mecaz, aslında tekerrür etmemiş bir iletişim kurgusunu anlatıyor... yaşanmamışlığın özlemi veya dileği de değil bu... sadece keşke diyerek varsayım oluşturma çabası, keşke seni bir aşk yüzünden tanısaydım / keşke seni bir aşk yüzünden kaybetseydim demenin uzantısı ancak umulanın her zaman gerçekleşmediği ve hayatın başka yönleriyle karşılaşan insanoğlu nun dile getirmekten çekindiği sebepler.... oradaki "mantık" tamamen endişeden doğmadı. herkesin saklandığı bilgisinde yürüdüğümde bir zaman sonra saklanılan yerden çıkışı bekliyoruz fakat bu saklanma süresiz hale dönüşüyorsa ordaki mantığı çözemiyorum  ) göğsünden incecik kana pıhtılaşıyor sonumuzu emen duygularım evet burasıyla ilerde oynayabilirim  teşekkür ederim Semra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emre Küçükoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2010, 11:55:43 ÖS » |
|
.
BİR YAZA SIĞINAN
ne kadar sürdüğünü unuttuğum bekleyişin ardından, teninle tanımlı gecelere uzanıyoruz koylarımızda titreyişlerin erime hali
ilk bakış ağrısıyla kendine çekilen kalp kapakçıklarım masallardan öte açılıyor mermer sütunların tutuyor içine kıvrılan ürkekliği
buğulu yıldızların dilimde bıraktığı loş şarkıda güneş elbisenden içeri vuruyor aslını
varlığını iyi kopya eden sözcüklerle gövdenin medeniyetlerini vaftiz ediyorum yanık bir başlangıca ortak ışıyoruz
ateşle göçlerim daha gür ve sıcak eski yazlara sığınan yılgınlıklardan esintilerim tüylerinde dikitleşiyor
yaşama dair herşey birikmişliğin, geride kalanı bırakıp gittiğim yaza sonsuzluğunla geliyorum.
Emre Küçükoğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rabia G. Bulut
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2010, 10:31:34 ÖÖ » |
|
"gövdenin medeniyetlerini vaftiz ediyorum" ne mükemmel bir cümle.
"BİR YAZA SIĞINAN" : bütün olarak da sevdim. şiirinizi alkışlıyorum, gönlümle.
|
|
|
|
|
|
nasıl olurmuş göze almak, gözlerden ötesini... (ismet özel)
|
|
|
|
monaroza34
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2010, 03:23:27 ÖS » |
|
ilk şiirdeki yalnızlık ne kadar nahif işlenmiş
"farkındayım kaçışlarının; ezberlenen bir hadiseden yola çıkarak keşke aşka varsam diyorum sendeki kalmak aşkı uzaklaştırıyor"
fakat burada takıldım kaldım ;celladın ipi kesip kesmemekteki kararsızlığı gibi ,yalnızlıktan payıma düşeni almak için ;tutunmak istediğin yerde canın yanıyorsa aşk kadar uzaklaşmak mı gerek yoksa pervane gibi yanıp tutuşmak mı ey şair?
"herkesin saklandığı bir zaman var bendeki seni nerede bulacağım endişesi aldanır görünsem de bu mantık bana iyi gelmiyor"
sonra diyorum ki ,beni ne kimseye sor ne de ara sahi bulunmak için değil midir saklambaç oynamak?"ewet haklısın .bana bu mantık iyi gelmiyor demek geçiyor içimden..
diğer şiir Bir Yaza Sığınan..
"yaşama dair herşey birikmişliğin, geride kalanı bırakıp gittiğim yaza sonsuzluğunla geliyorum."
içime koskoca bir yaz doldu sonsuzluğu soluksuz hissediş ne güzel..
|
|
|
|
|
|
"zambaklar en ıssız yerlerde açar, ve vardır her vahşi çiçekte gurur."
|
|
|
Emre Küçükoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2010, 12:23:25 ÖS » |
|
Rabia Hanım, çok teşekkür ederim Saygılar monaroza yanmayan yakamaz  Güzel günler dilerim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rabia G. Bulut
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2010, 01:42:25 ÖS » |
|
yanmayan yakamaz. işte ben o yüzden şairlerin deliliğine şahitlik ediyorum.
|
|
|
|
|
|
nasıl olurmuş göze almak, gözlerden ötesini... (ismet özel)
|
|
|
Emre Küçükoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2010, 11:46:55 ÖÖ » |
|
Rabia Hanım  SUSKULARIN YÜZÜ Şarkılarınla günleri iyileştir Bir çiçeği yaratması gibi Tanrının Renklerin bana; Kokun, ait. Dinlenmiş olduğun akşamlar dallarında balkıyan bir yağmur Yumuşak içimli sevi. İçimde bir orman arıyorum Olduğun gibi - Yazdıklarıma söyleyemediklerim diyorsun bence sustuklarım yazamadıklarım Dudaklarındaki yaşanmış hikayeden Sana kurgulanıyorum Bir şey anlatma Konuşman kafi ! Emre Küçükoğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emre Küçükoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 28, 2010, 02:51:47 ÖS » |
|
GİTTİĞİN ŞİİR
bir gün gittiğin gibi döneceksin
yaz suçlarının üzerinde kalan aymazlıklarınla
aşk sevdiğin adamda bulamadığındır demiştin bendeki aşkı aramak için gittin; söylenmemiş bir yalana
uçuk renginden hallice gözlerinin bulutların ardında yiten martı uçuşları zamanın bizimle saklanmasına benzeseydi yokluğun çocukluğunu bile bulurdum yanımda
şiir halin affedilmemiş bir melodi kırılması terk ettiğin gün batımında turuncu kafiyelerin duruyor olacak
dize sonlarında hala çok sevildiğini göreceksin
Emre Küçükoğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nermin
Yazar

|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2010, 01:11:30 ÖS » |
|
zamanın biizmle saklanmasına benzeseydi yokluğun çocukluğunu bile bulurdum yanımda
en çok beğendiğim sözler bunlar.
yaz suçlarının üzerinde kalan aymazlıklar, affedilmemiş bir melodi kırılması ve turuncu kafiyeler. bunlar zorlama gibi geldi. hiçbir şey uyandırmadı. bir gün gittiğin gibi döneceksin sözü de sert duruyor. oysa kırgınlık ve umut var şiirde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emre Küçükoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2010, 11:45:09 ÖS » |
|
Uğradığınız için ayrı, yorumunuzu bıraktığınız için ayrı teşekkür ederim Nermin. Umarım bir gün karşılıklı şiir tartışma fırsatımız da olur. Forum ortamlarında iletişim - özellikle söz konusu şiir olduğunda - zor oluyor.
Esenlikler dilerim
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2010, 11:48:14 ÖS Gönderen: Emre Küçükoğlu »
|
|
|
|
|
nermin
Yazar

|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 04, 2010, 12:01:00 ÖS » |
|
Rica ederim Emre Bey, uzun süredir yorum yazmıyordum. Sürekli yazanlar birbirlerinin zevkini ve anlayışını biliyorlar artık. İnşallah ben de yazdıkça sizlerin şiir anlayışını tanıyacağım. Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emre Küçükoğlu
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2010, 11:37:21 ÖS » |
|
.
HAYATA DÖNÜŞ
kimseler şiirden sorulmaz gece yutar sorguyu kimselerin ağzından
söz verdiğim halde yine gece yazıyorum şiirlerini aynı boş klinikte; kirleniyoruz kınından terbiyesiz bir ülkü koparan gökyüzüyle yazı terk ediyorum; orada bir kadını bırakmışım gibi irice açılıyor zihnimde penceren gözlerim, baktığım gün tutulmalarına büyüyor suçlu mu sanki gururum ağlıyorum aldırmadan sessizliğe ihanetini bulaştırdığıma, sesin
hiçbir aşkta haricen kullanılır uyarısını görmedim içime çektiğimde ayrılık çoktan hayata dönmüştü
Emre Küçükoğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semra topçu
Semra A.Topçu
Administrator
Yazar

|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2010, 12:45:48 ÖÖ » |
|
"kimseler şiirden sorulmaz gece yutar sorguyu kimselerin ağzından" ..... "hiçbir aşkta haricen kullanılır uyarısını görmedim içime çektiğimde ayrılık çoktan hayata dönmüştü"
Emreciğim buralarda olman ne güzel... söz işlenir, şiir çıkar bundan... sevgiler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|